REGULAMIN
POMOC
POLITYKA PRYWATNOŚCI I COOKIES
  • POSTANOWIENIA OGÓLNE
    1.  Niniejszy Regulamin określa zasady korzystania z serwisu internetowego Mauricz Training Center oraz Sklepu Internetowego Mauricz Training Center, które dostępne są pod adresem www.mauricz.com.
    2. Niniejszy Regulamin określa zasady korzystania ze Sklepu Internetowego, w szczególności zasady dokonywania rejestracji i korzystania z konta w ramach Serwisu Internetowego oraz Sklepu Internetowego, warunki i zasady składania drogą elektroniczną Zamówień w ramach Sklepu Internetowego, zasady zawierania Umów sprzedaży z wykorzystaniem usług świadczonych w ramach Sklepu Internetowego, zasady postępowania reklamacyjnego, prawa i obowiązki Klientów, rozwiązywanie sporów oraz zasady na jakich można odstąpić od umowy.
    3. Sklep Internetowy, działający pod adresem www.mauricz.com, prowadzony jest przez Mauricz Training Center, którego właścicielem jest:
      Mauricz.com LTD, 85 Great Portland Street,First Floor,
      W1W 7LT  London, United Kingdom,  (Company No. 09881453),
      Kontakt:
      Biuro Obsługi Klienta – Mauricz Training Center (BOK):
      [email protected]
      tel.: +48 783 867 015
      Biuro Czynne:
      Poniedziałek – Piątek:    10:00-16:00
      Sobota:         9:00-12:00
      Szczegółowe dane kontaktowe znajdują się w zakładce KONTAKT, na stronie internetowej: www.mauricz.com.
    4. Ilekroć w niniejszym Regulaminie użyte są wymienione poniżej terminy należy przez nie rozumieć:
      a. Certyfikat – dokument wydawany przez Mauricz Training Center po wykonaniu usługi na rzecz Klienta;
      b. Klient – osoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna nie będącą osobą prawną, której przepisy szczególne przyznają zdolność prawną, a która dokonuje Zamówienia w ramach Sklepu Internetowego Mauricz Training Center; ilekroć Regulamin posługuje się pojęciem Klient należy rozmieć przez to zarówno Konsumenta, jak i Przedsiębiorcę w rozumieniu niniejszego Regulaminu;
      c. Kodeks Cywilny – ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. (t. jedn. Dz. U. z 2016 r. poz. 380 ze. zm.);
      d. Konsument – Klient będący osobą fizyczną, który dokonuje czynności prawnej z Mauricz Training Center niezwiązanej bezpośrednio z jego działalnością gospodarczą lub zawodową, w szczególności który składa Zamówienie w Sklepie Internetowym;
      e. Konto Użytkownika – nieodpłatnie świadczona drogą elektroniczną przez Mauricz Training Center usługa pozwalająca Klientowi na założenie indywidualnego konta w Sklepie Internetowym;
      f. Mauricz Training Center – sprzedawcę wskazanego w pkt 3 niniejszego paragrafu, tj. Mauricz.com LTD INTERNATIONAL HOUSE, 24 Holborn Viaduct, London, United Kingdom, EC1A 2BN (Company No. 09881453);
      g. Przedsiębiorąca – Klient będący osobą fizyczną, osobą prawną lub jednostką organizacyjną nie będącą osobą prawną, której przepisy szczególne przyznają zdolność prawną, a który dokonuje Zamówienia w ramach Sklepu Internetowego Mauricz Training Center bezpośrednio w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą lub zawodową.
      h. Regulamin – niniejszy Regulamin świadczenia usług drogą elektroniczną w ramach Sklepu Internetowego Mauricz Training Center;
      i. Sklep Internetowy – serwis internetowy dostępny pod adresem www.mauricz.com, za pośrednictwem, którego Klient może w szczególności składać Zamówienia na Usługi  oferowane przez Mauricz Training Center;
      j. Szkolenie Praktyczne – rodzaj Szkolenia organizowanego przez Mauricz Training Center, które wymaga ich osobistego udziału i zaangażowania, w trakcie którego wykonywane są m.in. ćwiczenia fizyczne lub inne czynności z udziałem Klienta;
      k. Umowa sprzedaży – umowa sprzedaży Usług w rozumieniu w szczególności Kodeksu Cywilnego, ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz ustawą o prawach konsumenta zawarta pomiędzy Mauricz Training Center, a Klientem z wykorzystaniem serwisu Sklepu Internetowego;
      l. Usługa (Szkolenie) – wszelkie usługi Szkoleniowe, w tym Szkolenia Praktyczne lub inne prezentowane w Sklepie Internetowym Mauricz Training Center;
      m. Ustawa o prawach konsumenta – ustawa z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta (t. jedn. Dz. U. z 2017 r., poz. 683 ze zm.);
      n. Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną – ustawa z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t. jedn. Dz. U. z 2016r., poz. 1030 ze zm.);
      o. Zamówienie – oświadczenie woli Klienta, zmierzające bezpośrednio do zawarcia Umowy zakupu Usługi,
    5. Oferta Sklepu Internetowego w przypadku osób fizycznych skierowana jest tylko do osób pełnoletnich, które posiadają pełną zdolność do czynności prawnych.
    6. Oferta Sklepu Internetowego w przypadku Szkoleń Praktycznych skierowana jest tylko do zdrowych osób pełnoletnich, które nie mają przeciwskazań zdrowotnych do uczestnictwa w zajęciach wymagających odpowiedniej kondycji zdrowotnej i wytrzymałościowej.
    7. W celu korzystania ze Sklepu Internetowego Klient powinien we własnym zakresie uzyskać dostęp do stanowiska komputerowego lub urządzenia końcowego z dostępem do Internetu.
    8. Informacje o Towarach podane na stronach Sklepu Internetowego, w szczególności ich opisy, skład oraz ceny, stanowią zaproszenie do zawarcia umowy, w rozumieniu art. 71 Kodeksu Cywilnego.
    9. Niniejszy Regulamin jest regulaminem, o którym mowa w art. 8 Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
    10. Ochrona danych osobowych odbywa się na zasadach określonych w POLITYKA PRYWATNOŚCI.
    11. W trakcie korzystania z Sklepu Internetowego zbierane są dane informatyczne na zasadach określonych w POLITYKA COOKIES.
    ZASADY KORZYSTANIA ZE SKLEPU INTERNETOWEGO
    1. Klient może korzystać z Sklepu Internetowego za pośrednictwem własnego Konta Użytkownika lub w ramach jednorazowego zakupu, bez konieczności dokonywania rejestracji konta w Sklepie Internetowym.
    2. Klient może założyć w Sklepie Internetowym Konto Użytkownika.
    3. Założenia Konta Użytkownika dokonuje się przez wypełnienie właściwego formularza rejestracyjnego w Sklepie Internetowym.
    4. Założenie Konta Użytkownika jest dobrowolne i pozwala Klientowi na skorzystanie z dodatkowych funkcji w Sklepie Internetowym, dostępnych dla zarejestrowanych Klientów, m.in. na sprawdzanie statusu zamówienia, przeglądanie historii zamówień, a także na samodzielną edycję danych Klienta w Koncie Użytkownika.
    5. Warunkiem rejestracji jest wyrażenie zgody na treść Regulaminu (zaznaczenie odpowiedniego pola w formularzu), wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych (zaznaczenie odpowiedniego pola w formularzu) oraz podanie danych osobowych oznaczonych jako obowiązkowe. W celu aktywacji Konta Użytkownika należy aktywować konto poprzez kliknięcie w link zawarty w wiadomości wysłanej automatycznie przez Mauricz Training Center na podany przez Klienta adres poczty elektronicznej.
    6. Po dokonaniu rejestracji (założenia Konta Użytkownika i jego aktywacja) zostaje zawarta pomiędzy Klientem a Mauricz Training Center, na czas nieokreślony, umowa o prowadzenie Konta Użytkownika na zasadach określonych w niniejszym Regulaminie.
    7. Klient może w każdej chwili zrezygnować z Konta Użytkownika, bez podawania przyczyny i ponoszenia jakichkolwiek kosztów. W tym celu Użytkownik powinien wysłać do Mauricz Training Center na adres e-mail: [email protected], swoją rezygnację co będzie skutkować niezwłocznym usunięciem Konta Użytkownika oraz rozwiązaniem umowy w tym zakresie.
    PROCEDURA ZAWARCIA UMOWY SPRZEDAŻY
    1. Zamówienia są przyjmowane 24 godziny na dobę przez cały rok z wyłączeniem wyjątkowych sytuacji związanych z pracami serwisowymi. W tym przypadku na stronie pojawi się komunikat: „Przepraszamy – strona chwilowo nieczynna z powodu przeprowadzanych prac serwisowych”.
    2. Warunkiem koniecznym do realizacji zamówienia jest dokonanie zamówienia za pośrednictwem formularza sklepowego i jego potwierdzenie przez Sklep Internetowy.
    3. W celu zawarcia Umowy sprzedaży za pośrednictwem Sklepu Internetowego należy wejść na stronę internetową www.mauricz.com dokonać wyboru Usług, podejmując kolejne czynności techniczne w oparciu o wyświetlane Klientowi komunikaty oraz informacje dostępne na stronie.
    4. Wybór zamawianych Towarów przez Klienta jest dokonywany poprzez ich dodanie do koszyka.
    5. W trakcie składania Zamówienia, do momentu naciśnięcia przycisku „Złóż zamówienie – Zamówienie z obowiązkiem zapłaty” Klient ma możliwość modyfikacji wprowadzonych danych oraz w zakresie wyboru Usług oraz jego ilości. W tym celu należy kierować się wyświetlanymi Klientowi komunikatami oraz informacjami dostępnymi na stronie.
    6. Po podaniu przez Klienta korzystającego ze Sklepu Internetowego wszystkich niezbędnych danych, wyświetlone zostanie podsumowanie złożonego Zamówienia. Podsumowanie złożonego Zamówienia będzie zawierać informacje dotyczące:
      a.    przedmiotu zamówienia;
      b.    jednostkowej oraz łącznej ceny zamawianych Usług, w tym kosztów dostawy oraz dodatkowych kosztów (jeśli występują) wraz ze wszystkimi należnymi podatkami oraz innymi składnikami;
      c.    wysokości naliczonych rabatów;
      d.    wybranej metody płatności;
    7. W celu wysłania Zamówienia konieczne jest dokonanie akceptacji treści niniejszego Regulaminu (zaznaczenie odpowiedniego pola w formularzu), podanie danych osobowych oznaczonych jako obowiązkowe oraz naciśnięcie przycisku „Złóż zamówienie – Zamówienie z obowiązkiem zapłaty”. Zamówienie złożone za pośrednictwem Sklepu Internetowego pociąga za sobą obowiązek zapłat zgodnie z art. 17 Ustawy o prawach konsumenta.
    8. Wysłanie przez Klienta Zamówienia stanowi oświadczenie woli zawarcia z Mauricz Training Center Umowy sprzedaży, zgodnie z treścią niniejszego Regulaminu.
    9. Po złożeniu Zamówienia, Klient otrzymuje wiadomość e-mail zawierającą ostateczne potwierdzenie wszystkich istotnych elementów Zamówienia, na podstawie których może zweryfikować poprawność wybranej grupy, terminu i nazwy szkolenia oraz kwotę do zapłaty. Dodatkowo Klient w mailu otrzyma informację na temat niniejszego Regulaminu, pouczenie o prawie odstąpienia od umowy oraz wzór oświadczenia o odstąpieniu od umowy.
    10. Umowę traktuje się za zawartą z momentem otrzymania przez Klienta wiadomości e-mail, o której mowa powyżej.
    11. Mauricz Training Center zastrzega sobie prawo do:
      a.    odwołania lub przesunięcia Szkolenia na inny termin w przypadku, gdy liczba zgłoszonych uczestników nie jest wystarczająca do przeprowadzenia szkolenia,
      b.    modyfikacji godziny rozpoczęcia i zakończenia szkolenia – z zastrzeżeniem stałej liczby godzin szkolenia podanych w odpowiedniej Usłudze,
      c.    zaproponowania Klientowi następnego terminu szkolenia, jeżeli liczba zgłoszonych uczestników przekroczy ustaloną przez Mauricz Training Center maksymalną liczbę uczestników dla danego typu szkolenia.
    12. W przypadku odwołania szkolenia Mauricz Training Center powiadomi niezwłocznie o tym fakcie Klienta za pośrednictwem poczty elektronicznej Klienta podanej przez niego w zamówieniu. W takim przypadku Mauricz Training Center zwróci Klientowi w ciągu 7 dni w całości zapłacone przez niego należności za odwołane szkolenie. Zwrot płatności zostanie dokonany przez Mauricz Training Center przy użyciu tego samego sposobu zapłaty, jakiego użył Klient, chyba że Klient wyraźnie zgodził się na inny sposób zwrotu, który nie wiąże się dla niego z żadnymi kosztami.
    13. W przypadku dokonania zamiany warunków Szkolenia w zakresie terminu Mauricz Training Center powiadomią o tym fakcie niezwłocznie Klienta na adres poczty elektronicznej podanej w zamówieniu. Klient ma w takim przypadku prawo do odstąpienia od Umowy albo do skorzystania z propozycji zamiany warunków szkolenia zaproponowanego przez Mauricz Training Center. W przypadku odstąpienia Mauricz Training Center zwróci Klientowi w ciągu 7 dni już zapłacone należność za szkolenie. Klient winien udzielić odpowiedzi na propozycje zmiany zaproponowaną przez Mauricz Training Center w terminie do 7 dni. Brak udzielenia odpowiedzi na propozycje zmiany warunków szkolenia Mauricz Training Center traktuje się jako, odstąpienie od Umowy. W takim przypadku Mauricz Training Center zwróci Klientowi w ciągu 7 dni zapłacone już należności za szkolenie. Zwrot płatności zostanie dokonany przez Mauricz Training Center przy użyciu tego samego sposobu zapłaty, jakiego użył Klient, chyba że Klient wyraźnie zgodził się na inny sposób zwrotu, który nie wiąże się dla niego z żadnymi kosztami.
    14. W przypadkach losowych Klient ma prawo do zmiany terminu i miejsca zakupionego Szkolenia na inny termin i miejsce dostępne w ofercie Sklepu Internetowego. W tym celu Klient powinien skontaktować się bezpośrednio z Mauricz Training Center na co najmniej 5 dni przed upływem terminu zakupionego Szkolenia, na adres poczty elektronicznej – [email protected]
    15. Dodatkowo Klient zawierający Umowę z Mauricz Training Center na uczestnictwo w Szkoleniach Praktycznych, oświadcza iż:
      a.    stan jego zdrowia w pełni pozwala na wzięcie udziału w Szkoleniu Praktycznym z zakresu organizowanego przez Mauricz Training Center,
      b.    nie znajduję się on w stanie po spożyciu alkoholu lub innych środków (np. leków, środków psychotropowych, stymulujących), które mogą w jakikolwiek sposób wyłączać lub ograniczać moją sprawność psychomotoryczną i podejmowane decyzje w trakcie udziału w szkoleniu,
      c.    posiada odpowiedni ubiór i obuwie sportowe umożlwiające mu uczestnictwo w Szkoleniu Praktycznym,
      d.    podczas Szkolenia Praktycznego zobowiązuje się stosować do wszelkich poleceń oraz instrukcji otrzymanych od osób prowadzących Szkolenie Praktyczne, w tym również nakazujących natychmiastowe zaprzestanie uczestnictwa w Szkoleniu Praktycznym w przypadku wystąpienia u Klienta złego samopoczucia,
      e.    jego uczestnictwo w Szkoleniu Praktycznym Mauricz Training Center ma charakter dobrowolny, na własne życzenie i ryzyko,
      f.    ma świadomość, że w trakcie szkolenia może on doświadczyć m.in. skaleczeń, nakłóć, kontuzji, otarć, przegrzania, wyziębienia oraz wszelkiego rodzaju niedogodności związanych z charakterem Szkolenia Praktyczne i że ponosi on osobiście odpowiedzialność za ich zaistnienie,
      g.    od momentu rozpoczęcia szkolenia do chwili jego zakończenia Klient będzie ponosić pełną i wyłączną odpowiedzialność za wszelkie ewentualne szkody wyrządzone komukolwiek podczas, w wyniku lub w związku z uczestnictwem w Szkoleniu Praktycznym,
      h.    w przypadku jakiejkolwiek szkody poniesionej osobiście przez Klienta lub w przypadku nakazania zaprzestania udziału w Szkoleniu Praktycznym nie będzie on wnosić jakichkolwiek roszczeń z tego tytułu wobec Mauricz Training Center, ani osób prowadzących Szkolenie Praktyczne.
    16. Przed rozpoczęciem Szkolenia Praktycznego, Klient składa oświadczenie o zapoznaniu się z warunkami uczestnictwa w Szkoleniu Praktycznym, które są określone w niniejszym Regulaminie. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 1 do Regulaminu.
    17. Po wykonaniu Usługi Klient otrzymuje certyfikat potwierdzający wykonanie Usługi. Certyfikat wydawany jest w języku angielskim. Na życzenie Klienta Mauricz Training Center może wydać tłumaczenie tego certyfikatu na język polski lub zaświadczenie otrzymania certyfikatu.
    CENY I WARUNKI PŁATNOŚCI
    1. Mauricz Training Center nie jest płatnikiem VAT. Wszystkie Ceny Usług podawane na Sklepie Internetowym są cenami brutto i wyrażone są złotych polskich.
    2. Suma cen zakupionych Usług stanowi sumę wszystkich wybranych przez Klienta Usług, których podsumowanie znajduje się w Koszyku.
    3. Klient ma prawo dokonać płatności za wszystkie zamówione Usługi jednorazowo lub każda z osobna.
    4. Klient winien opłacić zakupioną Usługę w terminie 5 dni od dnia zawarcia Umowy sprzedaży. W przypadku braku płatności, po upływie 7 dni od momentu złożenia zamówienia, zamówienie jest anulowane.
    5. W ramach prowadzonej sprzedaży Usług, Mauricz Training Center może przyznawać Klientom indywidualne jednorazowe „Kody Zniżkowe” na oferowane przez siebie Usługi. W celu skorzystania z „Kodu Zniżkowego” należy podać go w odpowiednim polu formularza i dokonać jego zatwierdzenia.
    6. W ramach prowadzonej sprzedaży Usług, Mauricz Training Center mogą być naliczane Klientom rabaty w ramach obowiązujących aktualnie promocji. Skorzystanie z tych promocji możliwe jest jedynie w przypadku spełnienia przez Klienta warunków aktualnie obowiązującej promocji oraz jednoczesnego opłacenia całości zamówienia za wszystkie zamówione Usługi. Wysokość udzielonych rabatów oraz warunki aktualnych promocji ich udzielenia wyświetlają się każdorazowo na stronie Mauricz Training Center. Rabaty naliczane są automatycznie, w przypadku spełnienia warunków aktualnej promocji.
    7. Skorzystanie z „Kodu Zniżkowego”, o którym mowa w pkt 4 oraz skorzystanie z rabatów w ramach obowiązujących promocji, o których mowa w pkt 5 jest niezależne od siebie.
    8. Klient ma możliwość uiszczenia ceny w następujący sposób:
      a.    przelewem na rachunek bankowy Mauricz Training Center podany w podsumowaniu Zamówienia;
      b.    dokonania płatności za pośrednictwem systemu płatności internetowej TPAY.COM; szczegółowe warunki korzystania z tej usługi znajdują się tutaj: https://tpay.com/regulaminy-i-umowy,
    9. Ceny Usług nie obejmują materiałów szkoleniowych i innych świadczeń, chyba że jest to zaznaczone w ogłoszeniu o szkoleniu. Koszty dojazdu do miejsca organizacji szkolenia oraz koszty ewentualnego zakwaterowania, Klient pokrywa we własnym zakresie.
    10. W przypadku szkoleń wymagających wcześniejszego przekazania materiałów szkoleniowych, Mauricz Training Center przesyła je na wskazany w formularzu rejestracyjnym adres korespondencyjny Klienta.
    UPRAWNIENIE DO ODSTĄPIENIA OD UMOWY
    1. Klient będący Konsumentem, który zawarł za pośrednictwem Sklepu Internetowego umowę na odległość, może w terminie 14 dni odstąpić od tej umowy bez podania jakiejkolwiek przyczyny.
    2. Pouczenie o prawie odstąpienia od umowy, zawierające w szczególności informacje o sposobie i terminie wykonania prawa odstąpienia od umowy oraz o kosztach zwrotu rzeczy w przypadku odstąpienia od umowy, które ponosi Konsument, stanowi Załącznik nr 2 do niniejszego Regulaminu.
    3. Bieg terminu do odstąpienia od umowy rozpoczyna się od dnia zawarcia umowy.
    4. Konsument może odstąpić od umowy informując Mauricz Training Center o swojej decyzji o odstąpieniu od umowy w drodze jednoznacznego oświadczenia wysłanego na adres Mauricz Training Center, bądź adres elektroniczny Sklepu Internetowego – [email protected]
    5. Oświadczenie o odstąpieniu od umowy można złożyć korzystając z formularza, którego wzór stanowi Załącznik nr 3 do niniejszego Regulaminu, jednak nie jest to obowiązkowe i może nastąpić w dowolnej formie. Mauricz Training Center poinformuje Konsumenta o otrzymaniu oświadczenia o odstąpieniu od umowy.
    6. Do zachowania terminu do odstąpienia od umowy wystarczy wysłanie informacji dotyczącej wykonania przysługującego prawa odstąpienia od umowy przed upływem terminu do odstąpienia od umowy określonego w pkt. 1 niniejszego paragrafu.
    7. W przypadku odstąpienia od umowy, umowę uważa się za niezawartą. Jeśli Klient będący Konsumentem złożył oświadczenie o odstąpieniu od umowy zanim Mauricz Training Center przyjął jego ofertę, oferta przestaje wiązać.
    8. W przypadku odstąpienia od umowy Mauricz Training Center niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni od dnia otrzymania oświadczenia Konsumenta o odstąpieniu od umowy, zwróci Konsumentowi wszystkie otrzymane od niego płatności.
    9. Zwrot płatności zostanie dokonany przez Mauricz Training Center przy użyciu tego samego sposobu zapłaty, jakiego użył Konsument, chyba że Konsument wyraźnie zgodził się na inny sposób zwrotu, który nie wiąże się dla niego z żadnymi kosztami.
    10. Prawo odstąpienia od umowy zawartej na odległość nie przysługuje, jeżeli zamówiona przez Klienta Usługa została wykonana przez Mauricz Training Center. W takim przypadku Klient traci prawo do odstąpienia od umowy.
    REKLAMACJA
    1. Klient może złożyć reklamację w dowolniej formie. Niemniej jednak w celu usprawnienia kontaktów zachęcamy do skorzystania z formularza reklamacyjnego, którego wzór stanowi Załącznik nr 4 do niniejszego Regulaminu lub wysłania reklamacji na adres [email protected]
    2. Zgłoszenie reklamacji winno zawierać w szczególności: imię i nazwisko, adres do korespondencji, adres poczty elektronicznej (adres e-mail), na który ma zostać wysłana odpowiedź na reklamację, jeśli Klient życzy sobie otrzymać odpowiedź na reklamację za pośrednictwem poczty elektronicznej, datę nabycia Usługi, rodzaj reklamowanej Usługi, dokładny opis wady oraz datę jej stwierdzenia, żądanie Klienta, a także preferowany przez Klienta sposób poinformowania o sposobie rozpatrzenia reklamacji.
    3. Mauricz Training Center rozpatrzy i ustosunkuje się do reklamacji niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni od dnia złożenia reklamacji. O sposobie rozpatrzenia reklamacji Klient zostanie poinformowany zgodnie z danymi wskazanymi w zgłoszeniu reklamacji.
    4. Mauricz Training Center udziela odpowiedzi na piśmie lub innym trwałym nośniku (poczta elektroniczna).
    REKLAMACJE W ZAKRESIE ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ
    1. Mauricz Training Center podejmuje wszelkie możliwe działania w celu zapewnienia w pełni poprawnego działania Sklepu Internetowego, w takim  zakresie, jaki wynika z aktualnej wiedzy technicznej i zobowiązuje się usunąć w rozsądnym terminie wszelkie nieprawidłowości zgłoszone przez Klientów.
    2. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości związanej z funkcjonowaniem Sklepu Internetowego Klient może o tym fakcie powiadomić Mauricz Training Center.
    3. Nieprawidłowości związane z funkcjonowaniem Sklepu Internetowego Klient może zgłaszać mailowo pod adres [email protected]
    4. Zgłoszenie reklamacji winno zawierać imię i nazwisko, adres do korespondencji, rodzaj i datę wystąpienia nieprawidłowości związanej z funkcjonowaniem Sklepu.
    5. Mauricz Training Center zobowiązuje się do rozpatrzenia każdej reklamacji w terminie do 14 dni lub do wskazania Klientowi innego terminu rozpatrzenia terminu, gdyby rozpatrzenia reklamacji w tym terminie nie było możliwe.
    6. Mauricz Training Center udziela odpowiedzi na piśmie lub innym trwałym nośniku (poczta elektroniczna).
    POZASĄDOWE SPOSOBY ROZPATRYWANIA REKLAMACJI I DOCHODZENIA ROSZCZEŃ
    1. W razie zaistnienia sporu Konsument posiada możliwość skorzystania z pozasądowych sposobów rozpatrywania reklamacji i dochodzenia roszczeń.
    2. Skorzystanie z pozasądowych sposobów rozpatrywania reklamacji i dochodzenia roszczeń ma charakter dobrowolny.
    3. Szczegółowe informacje dotyczące możliwości skorzystania przez Konsumenta z pozasądowych sposobów rozpatrywania reklamacji i dochodzenia roszczeń oraz zasady dostępu do tych procedur dostępne są w siedzibach oraz na stronach internetowych powiatowych (miejskich) rzeczników konsumentów, organizacji społecznych, do których zadań statutowych należy ochrona konsumentów, Wojewódzkich Inspektoratów Inspekcji Handlowej oraz pod następującymi adresami internetowymi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, np.:
      a.    www.uokik.gov.pl/spory_konsumenckie.php,
      b.    www.uokik.gov.pl/sprawy_indywidualne.php,
      c.    www.uokik.gov.pl/wazne_adresy.php.
    4. Klient będący konsumentem posiada następujące przykładowe możliwości skorzystania z pozasądowych sposobów rozpatrywania reklamacji i dochodzenia roszczeń:
      a.    Klient uprawniony jest do zwrócenia się do stałego polubownego sądu konsumenckiego, o którym mowa w art. 37 ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o Inspekcji Handlowej (t. j. Dz.U. 2016r., poz. 1059), z wnioskiem o rozstrzygnięcie sporu wynikłego z zawartej Umowy Sprzedaży. Regulamin organizacji i działania stałych polubownych sądów konsumenckich określa rozporządzenie ministra sprawiedliwości z dnia 25 września 2001 r. w sprawie określenia regulaminu organizacji i działania stałych polubownych sądów konsumenckich (Dz.U. 2001, nr 113, poz. 1214).
      b.    Klient uprawniony jest do zwrócenia się do wojewódzkiego inspektora Inspekcji Handlowej, zgodnie z art. 36 ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o Inspekcji Handlowej
      (t. j. Dz.U. 2016r., poz. 1059), z wnioskiem o wszczęcie postępowania mediacyjnego w sprawie polubownego zakończenia sporu między Klientem, a Sprzedawcą (Mauricz Training Center). Informacja na temat zasad i trybu procedury mediacji prowadzonej przez wojewódzkiego inspektora Inspekcji Handlowej dostępna jest w siedzibach oraz na stronach internetowych poszczególnych Wojewódzkich Inspektoratów Inspekcji Handlowej.
      c.    Klient może uzyskać bezpłatną pomoc w sprawie rozstrzygnięcia sporu między Klientem, a Sprzedawcą (Mauricz Training Center), korzystając także z bezpłatnej pomocy powiatowego (miejskiego) rzecznika konsumentów lub organizacji społecznej, do której zadań statutowych należy ochrona konsumentów (m.in. Federacja Konsumentów, Stowarzyszenie Konsumentów Polskich).
    5. Klient będący Konsumentem może skorzystać również z platformy internetowego systemu rozstrzygania sporów pomiędzy konsumentami i przedsiębiorcami (Online Dispute Resolution, zwanej dalej ODR) dostępnej pod adresem https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=PL działającej na terytorium Unii Europejskiej. Platforma ODR umożliwia uzyskanie kompleksowej obsługi dla konsumentów i przedsiębiorców dążących do pozasądowego rozstrzygania sporów. Platforma ODR jest interaktywną stroną internetową, do której możliwy jest elektroniczny i bezpłatny dostęp we wszystkich językach urzędowych Unii Europejskiej.
    6. W razie jakichkolwiek pytań związanych z pozasądowymi sposobami rozstrzygania sporów zachęca się również do kontaktu bezpośrednio z Mauricz Training Center – [email protected] Mauricz Training Center udziela odpowiedzi na piśmie lub innym trwałym nośniku (poczta elektroniczna).
    POSTANOWIENIA KOŃCOWE
    1. W sprawach nieuregulowanych w niniejszym Regulaminie mają zastosowanie przepisy prawa polskiego, w szczególności Kodeksu Cywilnego oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a w przypadku Klientów będących Konsumentami także przepisy ustawy z dnia 30 kwietnia 2014 r. o prawach konsumenta.
    2. Mauricz Training Center zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszego Regulaminu jedynie z ważnych przyczyn technicznych, prawnych lub organizacyjnych. Zmiana Regulaminu staje się skuteczna i wchodzi w życie w terminie wskazanym przez Mauricz Training Center.
    3. Zmiana Regulaminu dla Klientów, którzy dokonali rejestracji w Sklepie Internetowym lub złożyli już Zamówienia, przed datą wskazaną przez Mauricz Training Center, na skutek do tych Klientów wraz z upływem 14 dni liczonych od momentu zamieszczenia na stronie Sklepu Internetowego informacji o zmianie Regulaminu i powiadomienia Klienta o zmianie tego Regulaminu, poprzez przesłanie do Klienta na podany w formularzu rejestracyjnym adres poczty elektronicznej (e-mail) wiadomości o zmianie Regulaminu. W terminie wskazanym w zdaniu pierwszym Klient zachowuje prawo do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny. Aby skorzystać z prawa odstąpienia od umowy należy powiadomić o tym fakcie bezpośrednio Mauricz Training Center, poprzez wysłanie oświadczenia na adres Mauricz Training Center, bądź adres elektroniczny Sklepu Internetowego – [email protected] Oświadczenie o odstąpieniu od umowy można złożyć korzystając z formularza, którego wzór stanowi Załącznik nr 3 do niniejszego Regulaminu, jednak nie jest to obowiązkowe i może nastąpić w dowolnej formie. Mauricz Training Center poinformuje Klienta o otrzymaniu oświadczenia o odstąpieniu od umowy i potwierdzi fakt odstąpienia od umowy.
    4. Klienci mogą uzyskać dostęp do niniejszego Regulaminu w każdym czasie za pośrednictwem odsyłacza zamieszczonego na stronie www.mauricz.com oraz pobrać go i sporządzić jego wydruk.
    5. Niniejszy Regulamin zawiera następujące załączniki:
      a.    Załącznik nr 1 – Oświadczenie Klienta w zakresie Szkolenia Praktycznego;
      b.    Załącznik nr 2 – Pouczenie  o prawie odstąpienia od umowy;
      c.    Załącznik nr 3 – Oświadczenie o odstąpieniu od umowy;
      d.    Załącznik nr 4 – Zgłoszenie reklamacji.
    6. Niniejszy Regulamin wchodzi w życie z dniem 23 maja 2017 r. i obowiązuje do umów zawartych od tego dnia.
  • JAK MOGĘ ZAPISAĆ SIĘ NA SZKOLENIA?

    Na szkolenie można zapisać się: wybierając „Szkolenia” z belki menu, klikając button „zobacz więcej” lub pole „Terminarz” na stronie głównej. Po przejściu do zakładki ze szkoleniami należy wybrać z rozwijanej listy interesujące nas szkolenie, a następnie wybrać miasto z przypisanym do niego terminem. Po kliknięciu „zapisz się” pozostaje nam już tylko standardowy proces zakupowy polegający na dokonaniu płatności przelewem tradycyjnym lub przy pomocy płatności elektronicznej za pośrednictwem platformy tpay.com.

    CZY SĄ JESZCZE MIEJSCA NA SZKOLENIA?

    Ilość miejsc dostępnych na szkolenia można w każdej chwili sprawdzić w sekcji „Szkolenia” w szczegółach dotyczących danego terminu przypisanego do konkretnego miasta.

    JAKIE SĄ WYMAGANIA WSTĘPNE (WYKSZTAŁCENIE, CERTYFIKATY)?

    W Mauricz Training Center nie zwracamy uwagi na posiadane uprawnienia i dokumenty potwierdzające wykształcenie przyszłych kursantów. Wierzymy głęboko, że każdy jest w stanie samodzielnie ocenić swój poziom wiedzy i umiejętności. Na stronie dostępne są (w postaci plików PDF) szczegółowe informacje dotyczące zakresu każdego ze szkoleń, na podstawie których można podjąć decyzję.

    JAK WYGLĄDA ZMIANA TERMINU LUB REZYGNACJA ZE SZKOLENIA?

    Decyzję o zmianie terminu szkolenia można zgłaszać bezpośrednio na adres mailowy [email protected] nie później niż 7 dni przed rozpoczęciem kursu. Obsługa serwisu przekieruje uczestnika na wskazany termin, a następnie poinformuje go mailowo o przeprowadzonej zmianie. Zgodnie z regulaminem zamieszczonym na stronie, uczestnik może zrezygnować ze szkolenia bez podania przyczyny w terminie do 14 dni od chwili dokonania płatności.

    JAK NALEŻY PRZYGOTOWAĆ SIĘ DO SZKOLENIA?

    By wziąć udział w szkoleniu nie jest wymagane uprzednie „przygotowanie się”, ani żadne dodatkowe materiały. Podczas każdego szkolenia przekazywany jest pełen pakiet dydaktyczny przygotowany przez Mauricz Training Center.

    CZY OFERUJECIE ZAPLECZE NOCLEGOWO/ŻYWIENIOWE NA CZAS SZKOLENIA?

    Nie. Zarówno przejazd do miasta, w którym odbywa się szkolenia jak i zakwaterowanie oraz wyżywienie leżą po stronie uczestnika.

    CZY ISTNIEJE OPCJA PŁATNOŚCI RATALNEJ LUB WPŁATY ZALICZKI?

    Nie. Zarówno płatność w ratach jak i wpłata zaliczek nie zostały przewidziane w naszym systemie rozliczeniowym. Płatności za szkolenie lub pakiet szkoleń należy dokonać w terminie do 7 dni od chwili złożenia zamówienia za pośrednictwem naszej strony. Warto zaznaczyć, że platforma płatnicza tpay.com udostępnia opcję tzw. płatności odroczonej „Ferbuy”. Rozwiązanie to pozwala na dokonanie natychmiastowej transakcji online z opcją rozliczenia się z usługodawcą w ciągu kolejnych 14 dni bez konieczności naliczania dodatkowych opłat. Dostęp do „Ferbuy” otrzymujemy poprzez zaznaczenie (przy finalizowaniu zamówienia) okna „tpay.com” lub „tpay.com (chcę fakturę VAT)”.

    CZY SZKOLENIA WIELOPOZIOMOWE MUSZĄ BYĆ ZALICZANE W KOLEJNOŚCI?

    Wszyscy prowadzący zalecają zaliczanie poszczególnych poziomów według przypisanych stopni. Wynika to bezpośrednio z konstrukcji program edukacyjnego – każdy następny poziom opiera się na informacjach z poprzednich modułów. Nie jest to natomiast żaden wymóg formalny. Można zmienić kolejności modułów, należy jednak pamiętać, że każdy kursant robi to na własną odpowiedzialność.

  • POLITYKA PRYWATNOŚCI

    POLITYKI PRYWATNOŚCI
    WITRYNY WWW.MAURICZ.COM
    ORAZ SKLEPU INTERNETOWEGO MARIUCZ TRAINIG CENTER

    1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem z witryny oraz Sklepu Internetowego na www.mauricz.com.
    2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest

    Mauricz.com LTD INTERNATIONAL HOUSE, 24 Holborn Viaduct, London, United Kingdom, EC1A 2BN (Company No. 09881453), (dalej: MAURICZ.COM).

    1. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam przez Użytkowników danych Mauricz Training Center oświadcza, iż opracował wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Mauricz Training Center kontroluje ich wykonywanie i stale sprawdza ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi, w tym w szczególności z ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, w tym również w aktach wykonawczych do tych ustaw oraz w aktach prawa wspólnotowego.
    1. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
    2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zrachowaniach w następujący sposób:
      1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
      2. poprzez gromadzenie plików “cookies”, których gromadzenie i przetwarzanie odbywa się na podstawie – POLITYKA COOKIES.
    1. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika, w tym dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego, dokonania zakupu w sklepie internetowym, złożenia reklamacji i korzystania z innych usług świadczonych przez Mauricz Training Center.
    1. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
    2. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
    3. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
    4. Niezależnie od powyższego informujemy, iż w Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis Mauricz Training Center. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
    5. W razie wątpliwości, co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności uprzejmie informujemy jesteśmy do Państwa całkowitej dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce KONTAKT naszego sklepu internetowego oraz naszego serwisu internetowego.
    POLITYKA COOKIES

    POLITYKA COOKIES SERWISU INTERNETOWEGO MAURICZ TRAINIG CENTER ORAZ SKLEPU INTERNETOWEGO MAURICZ TRAINIG CENTER

    1. Niniejsza Polityka Cookies określa zasady zbierania danych za pośrednictwem plików cookies podczas korzystania przez Użytkowników z usług witryny www.mauricz.com.
    2. Operatorem strony internetowej wskazanej w pkt .1, jest:

    Mauricz.com LTD INTERNACIONAL HOUSE, 24 Holborn Viaduct, London, United Kingdom, EC1A 2BN (Company No. 09881453), (dalej: MAURICZ.COM).

    1. Poprzez piki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
    1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
    2. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do:
    1. możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu,
    2. dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę,
    3. do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.
    1. Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.
    1. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam przez Użytkowników danych Mauricz Training Center oświadcza, iż opracował wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Mauricz Training Center kontroluje ich wykonywanie i stale sprawdza ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi, w tym w szczególności z ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, w tym również w aktach wykonawczych do tych ustaw oraz w aktach prawa wspólnotowego.
    2. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika.
    3. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Przykładowe opcje edytowania w popularnych przeglądarkach:
    1. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Strony Internetowej.